Valentine's finest

Bijzondere wijnen uit Zwitserland

Wijn UIT Zwitserland

Valentine's Finest is DE specialist in Nederland als het gaat om import van Zwitserse wijn.

Zwitserland: Alpine terroir met unieke druivenrassen

Wat Zwitserland als wijnproducerend land interessant maakt, is de rijkdom aan inheemse druivenrassen; waaronder de Petite Arvine, Humagne Rouge en Amigne. In totaal een 40 tal klassieke en zeldzame soorten, sommige zo zeldzaam dat ze nergens anders ter wereld zijn te vinden. Binnen de uitgebreide hoeveelheid druivenrassen die door Zwitserse wijnmakers worden gecultiveerd, is vooral in het Westen de Chasselas bij uitstek het belangrijkste druivenras. De gerenommeerde Pinot Noir is het belangrijkste rode druivenras en wordt in alle regionen verwerkt. 
Goede promotie en het behalen van gerenommeerde prijzen bij competities bevestigen dat de Zwitserse wijnen bij de top kwaliteitswijnen in de wereld behoren. Ze hebben gezorgd voor internationale erkenning van Zwitserland als een wijnproducerend land.Zwitserland produceert per jaar gemiddeld 1,1 miljoen hectoliter wijn, waarvan 51% wit. Slechts 1,5% van de productie van Zwitserse wijn wordt geëxporteerd. De wijnproducerende geografie is verdeeld in 6 gebieden. Het grootste wijnbouwgebied ligt in het Franstalige westen van Zwitserland, met zo'n 11.000 hectare. Daar liggen de wijnkantons Wallis, Waadt, en Genève. Het tweede wijngebied betreft het Duitstalige deel met de wijnregio's Zürich, Schaffhausen, Graubünden, St.Gallen en Basel met 2600 hectare wijngaarden. Tessin is het derde, grote wijngebied, gelegen in het Italiaans sprekende deel van het land met 1000 hectare wijngaarden.
Zwitserland is een ruig gebied waarvan de alpen ongeveer tweederde van het totale oppervlak uit maakt, gevolgd door de Jura en het binnenland, wat Zwitserland tot een land met een alpine karakter maakt. De wijngaarden volgen het geografische schema en liggen relatief hoog, namelijk tussen 270 m in Ticino en 1.100 m in Valais, vaak aan extreem steile hellingen.


Valentine's Finest import de mooiste wijnen uit Zwitserland van een selectie van de beste wijnhuizen.

Wijnhuizen
E-mailen
Bellen
Map
Info