Topwijnen uit Zwitserland, mijn passie - Valentin Egger

Na een lange periode van verblijf in Zwitserland kwam ik (Zwitser, geboren in Nederland) in 2003 terug naar Nederland. Al snel ontdekte ik dat de Zwitserse topwijnen hier nog steeds niet verkrijgbaar waren. Als familie konden wij vroeger wel van wijn uit Zwiterland genieten. Mijn grootvader, ook een groot wijnliefhebber, importeerde zelf en verdeelde de wijn dan binnen de familie. 

Er zijn niet zo veel sommeliers en particuliere fijnproevers met kennis van Zwitserse wijn/Zwitserland als wijnland. Dat is erg jammer want er zijn zoveel kwalitatief hoogstaande wijnsoorten. Ik dacht, daar moet ik iets aan veranderen, en besloot zelf te gaan importeren. Wat begon als een hobby is ondertussen uit de hand gelopen. 

Wil je weer eens écht verrast worden, of je gasten verrassen? Mijn collectie bestaat uit wijnen van topkwaliteit met een bijzonder smaakpalet, een aparte stijl, zuiver en verfijnd. Maakt dit ook jou als sommelier of wijnprofessional nieuwsgierig? Nooit geproefd? En neem ook eens even een kijkje in mijn wijnkelder, hij zit vol verrassingen. 

Voor meer informatie klik hier