Wijn is mijn passie - Valentin Egger

 

Na een lange periode van verblijf in Zwitserland kwam ik (Zwitser, geboren in Nederland) in 2003 terug naar Nederland. Al snel ontdekte ik dat de fantastische Zwitserse wijnparels in Nederland simpelweg niet verkrijgbaar waren. In 2004 besloot ik zelf te gaan importeren en werd Valentine’s Finest opgericht. Makkelijker gezegd dan gedaan, want weinig Zwitserse producenten van topwijnen kennen de noodzaak om hun wijn uit te voeren. Slechst 1% van de gehele productie wordt geëxporteerd! De invoer van wijn uit Zwitserland is niet eenvoudig maar ondertussen ben ik uitgegroeid tot een expert op dit gebied.

Blijkbaar heb ik in in de loop der jaren een eigen, en bijzonder smaakgevoel ontwikkeld die als een rode draad door mijn wijncollectie loopt. Sommeliers die mij en mijn collectie kennen bevestigen dit elke keer weer. Al mijn wijnen moeten aan de volgende criteria voldoen: zuiverheid, mineraliteit, elegantie én natuurijk culinair zeer goed inzetbaar zijn.

Wijn, met name uit Zwitserland, is een hobby van mij. Mijn hart ligt in mijn collectie en dat proef je! Alleen wijnen van fijnste kwaliteit worden geïmporteerd. Ondertussen heb ik een leuk aantal vrienden, sommeliers en particuliere wijnliefhebbers, die mijn wijnen aanbevelen / van mijn wijnen genieten.

Al even voorgenieten? Ga dan naar Fine Swiss Wines.

Stap eens uit je comfortzone en geniet van een geweldig glas wijn tijdens de lunch of een diner buitenshuis. Waar dat kan zie je hier

Wil je ook tot de vriendenkring van Valentine’s Finest behoren? Neem dan contact met mij op via het contactformulier. Ik heb geen winkel. Bezoek / proeverij uitsluitend op afspraak.