Zwitserse wijn, mijn passie - Valentin Egger

Na een lange periode van verblijf in Zwitserland kwam ik (Zwitser, geboren in Nederland) in 2003 terug naar Nederland. Al snel ontdekte ik dat de fantastische Zwitserse wijnparels in Nederland simpelweg niet verkrijgbaar waren. In 2004 besloot ik zelf te gaan importeren en werd Valentine’s Finest opgericht. Wijn, met name uit Zwitserland, is een hobby van mij. Mijn hart ligt in mijn collectie, en dat proef je! Alleen wijnen van de fijnste kwaliteit worden geïmporteerd. Wat trouwens niet eenvoudig is.

Met veel plezier en passie laat ik sommeliers en overige wijnliefhebbers kennis maken met mijn collectie bijzondere Zwitserse wijnen. Soms wordt er skeptisch gereageerd als ik een voorstel doe om te proeven. Wijn uit Zwitserland? Ken ik (bijna) niet. Maar eenmaal geproefd zijn de meeste mensen verkocht. Een geplande proefsessie van een half uur wordt regelmatig meer dan een uur. Ik heb een verhaal te vertellen, ken de regio's en alle wijnboeren persoonlijk. Dat maakt veel sommeliers / wijnliefhebbers nieuwsgierig. Jou ook? 

Wat begon als een hobby is ondertussen lichtelijk uit de hand gelopen, in positieve zin. Ik wist dat ik een goede smaak had en een goed gevoel hoe de kwaliteit van wijn hoort te zijn, maar ik had niet gedacht dat ik met mijn unieke wijncollectie wijnprofessionals en fijnproevers zo zou kunnen imponeren.